lauantai 3. syyskuuta 2016

Septembre

Bonsoir!

Aika lentää siivillä ja kuukaus töitä on jo selän takana. Pääsin tällä viikolla vihdoin muuttamaan omaan pieneen asuntooni, JEE!
Töissä on aika kulunut hyvin, välillä on ollut hiljaisia päiviä, mutta yleensä tekemistä riittää. Tuleville viikoillekin on jo paljon etukäteen sovittuja reissuja ympäri Pariisia :)
Aquarium de Paris - Cinéaqua
Paljon olen tehnyt menukäännöksiä, hotelli- ja ravintolakuvauksia, lähettänyt hotelleihin kyselyitä ja etsinyt aiheita newslettereihin ja facebook-sivuille. Lisäksi vastailen puhelimeen ja olen jopa soittanut ranskaksi hotelleihin ja kysellyt hintoja! Jännää!
Ranskan kieli on selvästi jo kehittynyt, ainakin ymmärryksen osalta. Itse puhuminen tuo edelleen haasteita, mutta sekin on jo parantunut ja saan yleensä hoidettua asiani ranskaksi.

Viime viikolla Pariisissa oli kunnon helleaalto, pahimmillaan 37 astetta! Toimistossa tuulettettiin huolella joten siellä jotenkin selvisi, mutta ulkona tuntui kuin seisoisi koko ajan lämpöpuhaltimen edessä. Päätin paeta kuumuutta elokuvateatteriin katsomaan piirettyjä ja Pariisin akvaarioon.
Tällä viikolla kuumuus on hellittänyt ja 27 astetta ei tunnu enää missään :D


Välillä yksinäisyys painaa, koska en tunne oikeastaan ketään Pariisissa, pari tuttavuuta tehnyt vasta, mutta onneksi poikaystäväni piipahti täällä pari viikkoa sitten :) Hänen kameran rulla oli reissun jälkeen täynnä Eiffelin tornin kuvia ja hän pääsi kauhistelemaan ranskalaista asiakaspalvelua. Tein hauskan huomion muuten, kun minä yritän puhua ranskaa täällä, minulle vastataan englanniksi, mutta kun poikaystäväni yritti puhua englantia, hänelle vastattiin koko ajan ranskaksi :D
Mutta vietettiin ihana viikonloppu yhdessä ja sain olla oppaana sille täällä, käytiin mm. Seinen jokiristeilyllä ja Louvressa ja kaikki tärkein tuli nähtyä :)
Muutaman viikon päästä saan pari kaveriakin tänne seuraksi ja kuukauden päästä piipahdan itse viikonlopun Helsingissä kun halvat liput tuli vastaan!

Siinä kaikki tältä erää, ensikerralla ehkä paneudun täällä huomaamista kulttuurieroista koska niitä kyllä riittää!

À bientôt!
Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti